Kategorier
Restaurang

Unna dig en hamburgare på Gullmarsplan

Hamburgare måste inte alltid vara mainstream. Det går att hitta lite lyxigare varianter till exempel på Gullmarsplan, att njuta av en lördagskväll eller en vanlig vardag.

När snabbmatskulturen kom en gång i tiden så visste man inte om det bara skulle bli en tillfällig fluga. Men det visade sig att den verkligen kommit för att stanna. Visst finns det motreaktioner, såsom “slow food”. Men i vanliga knegande stockholmares vardag så är det ofta snabbmat som gäller, till lunch eller kvällsmat.

Hamburgare är, vid sidan av kebab och falafel, ett exempel på den mest typiska snabbmaten. Det finns hamburgerhak i nästan varenda hörn i Stockholm. Oftast handlar det om restauranger som hör till någon av de två, tre vanligaste kedjorna.

Hamburgare med extra godsaker

Men det går att hitta hamburgerrestauranger som är sina egna. I regel är prisnivåerna lite högre där jämfört med mainstream-varianterna. Men så får man också en upplevelse av högre klass. Kanske serveras hamburgaren med godsaker såsom karamelliserad lök eller tryffeldoftande mayo. Åtminstone någon gång emellanåt kan man gott unna sig en sådan lyxigare variant av hamburgare.

Var hittar man sådana då? Det finns naturligtvis flera ställen, men ett tips är att äta hamburgare på Gullmarsplan. Just där hittar man nämligen minst ett ställe som är väl värt att besöka. När suget sätter in på väg hem från bion en lördagskväll kanske? Eller varför inte till lunch en vanlig arbetsdag, för att förgylla vardagen. Och även den som inte äter kött hittar naturligtvis läckra alternativ.