Kategorier
Okategoriserade

Matglädje med tapas i Stockholm

Mat är en förutsättning för själva livet. Det betyder inte att det går lika bra att äta potatismos sju dagar i veckan som att variera kosten och njuta. Att äta tapas i Stockholm är glädje.

All mat kan vara god på sitt sätt. Vi har smaklökar som är tillvanda enligt den kultur vi är födda och uppvuxna med men det betyder inte att vi inte kan lära nytt. Vissa saker tar lite längre tid att lära sig och allt kommer vi aldrig att älska.

Att älska tapas är däremot väldigt enkelt. Det är bara att boka bord och gå till en trevlig tapasrestaurang och beställa lite blandat. För det är det tapas handlar om. Lite av varje i lagom portioner. Varmt och närande och smakrikt. Det finns gott om möjligheter att äta tapas i Stockholm.

Tapas för nybörjare

Är man debutant och vet noll och intet om tapas är det förstås extra roligt. Att beställa en avsmakningsmeny är riktigt bra i det läget. Gärna med någon eller några i sällskap så att denna Någon kan äta det som inte faller dig i smaken. Om det ens händer. Det är mer troligt att ni slåss om samma bitar.

Tapas är smakrikt utan att bränna bort smaklökarna. Du hinner inte tröttna på rätterna eftersom det finns en mängd olika rätter att smaka på. Lite god dryck därtill och istället för att svida kommer dina smaklökar att sjunga halleluja och Y Viva Espana. En matbit på stan blir inte bättre än såhär.